RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Села вмирають: депутат сільради розповів про проблеми на місцевому рівні та способи їх вирішення

Державна політика в Україні призвела до того, що ситуація на місцях - в невеликих містах і селах, почала погіршуватися, відповідно, країні терміново необхідні реформи, спрямовані на поліпшення життя населення.

Про це повідомив в інтерв'ю "Апострофу" депутат сільської ради Чернеччинської об'єднаної територіальної громади кількох скликань Микола Смілик.

"Найбільша проблема на місцях - розвал економіки в державі. Велика кількість підприємств закрилися, через відсутність робочих місць життя людей відчутно погіршилося ... Сил вже немає дивитися на цю екологію, медицину, на те, як поступово вбивають сільське господарство", - зазначив депутат.

Смілик розповів про плани, пов'язані з розвитком фермерських господарств в країні та відновленням промисловості. Він закликав прискоритися з вирішенням питання про земельний ринок.

"Я маю намір всіляко сприяти створенню умов для розвитку нашого аграрного сектора. Потрібно забезпечити на державному рівні підтримку фермерських господарств, малих і середніх сільськогосподарських підприємств, а також відновити промисловість в містах. Треба знаходити шляхи, які б збільшили кількість робочих місць в містах та селах, зменшили податкове навантаження і впорядкували відносини між підприємцями та контролюючими органами. Також необхідно проводити заходи, спрямовані на створення сприятливих умов для інвестицій, перш за все в сільськогосподарське виробництво. Нам всім треба докласти зусиль, щоб врегулювати питання, пов'язане із земельними паями в регіоні. Жителі мають право і повинні отримувати гідну оплату за користування їх землею. Треба вже зараз впорядкувати ринок купівлі-продажу землі" , - розповів він.

Також депутат поділився планами з питань розвитку освіти і охорони здоров'я на місцях і зокрема, в його громаді.

"Буду ініціювати питання про необхідність відкриття онкологічного центру, який буде спеціалізуватися на профілактиці і лікуванні онкологічних захворювань у дітей і дорослих. Якщо буде можливість, буду брати участь в оснащенні матеріальною базою шкіл і дошкільних установ, будівництві нових спортивних і дитячих майданчиків", - говорить він.

Микола Смілик прокоментував останні політичні події в країні, результати президентських виборів і оцінив ймовірність проведення успішних реформ після парламентських виборів.

"Перш за все, потрібно приймати тверді і правильні закони. У нас немає можливості допустити, щоб 5-6 олігархів правили країною, і закони під них приймалися ... Перемога Зеленського довела, що народ був готовий голосувати за будь-кого, тільки не за стару систему. І цим результатом системі висловили красномовну оцінку. Я прожив в цьому регіоні все своє життя, багато працював, виховав двох дітей і хочу, щоб ми всі пишалися нашою землею, країною, щоб не розбігалися по інших країнах в пошуках кращого життя, а будували тут нашу багату Україну ... Якщо новий парламент буде дійсно працювати на людей і країну, а не на свої кишені - зміни будуть", - підсумував депутат.