RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Молоді акули пожирають старих: соцмережі бурхливо обговорюють нову ініціативу партії Зеленського

У мережі активно обговорюють заяву кандидатки в народні депутати від партії "Слуга народу", члена Національної ради з питань антикорупційної політики Анастасії Красносільської про антикорупційні закони.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ".

Так, Красносільська поділилася першочерговими антикорупційними ініціативами, які повинна прийняти Верховна Рада України IX скликання.

"Серед першочергових ініціатив... це необхідність сфокусувати антикорупційний суд на справи топ-корупції, інакше на жаль, у нас знову може бути проблема - заблокований тисячами справ суд, який просто не може приділити першочергову увагу тим справам, заради яких він і створювався. Наприклад , колишнього голови Державної фіскальної служби і т.д. Тому серед першого - антикорупційний суд повинен бути сфокусований на справах топ-корупції", - сказала вона.

Також серед антикорупційних ініціатив "Слуги народу" - повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення і введення інструменту цивільної конфіскації незаконних активів чиновників.

Крім того, один з першочергових кроків - перезавантаження Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Ми всі бачимо, що ввело НАВК, свою так звану автоматичну перевірку декларацій, яка в дійсності автоматичною не є. Не ввели - від цього кількість перевірених декларацій, якість перевірок, на жаль, не змінилася. Відповідно, наш план... перезавантажувати НАВК - один з перших кроків, вибирати нового одного відповідального керівника НАВК за процедурою, схожою з підбором суддів Антикорупційного суду, бо це та процедура, яка спрацювала", - розповіла Красносільська.

Вона підкреслила, що ці кроки повинні впроваджуватися паралельно з Антикорупційною стратегією на 2019-2023 роки.

"Для нас насправді питання, потрібна антикорупційна стратегія, не потрібна, взагалі не стоїть. Можу проінформувати, що Національна рада з питань антикорупційної політики, який збирався минулого тижня, вже визначив антикорупційну стратегію одним із пріоритетів роботи до кінця цього року", - поінформувала Красносільська.

У мережі користувачі досить неоднозначно відреагували на ініціативу.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти програми "Наші гроші" опублікували на YouTube розслідування про корупційний скандал в оборонному секторі країни.

Як повідомляв "Апостроф", після скандалу в Міноборони заявили про низку звільнень.