RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

ГПУ прийняла гучне рішення у справі про викрадення митрополита УПЦ (МП)

Генеральна прокуратура України припинила кримінальне переслідування народного депутата, лідера партії "Опозиційний блок" Вадима Новинського в рамках так званої "церковної справи".

Про це повідомив адвокат Новинського Олег Татаров.

Справу закрито постановою слідчого ГПУ від 26 липня. Таким чином, прокуратура виконала вимоги ухвали Печерського районного суду Києва від 25 червня 2018, яким ГПУ було наказано протягом місяця завершити досудове розслідування і зробити одну з передбачених ст. 283 КПК України процесуальних дій - або закрити справу, або передати обвинувальний акт до суду.

Татаров нагадав, що з моменту порушення згаданої справи ГПУ пройшло вже більше 5 років, а з моменту зняття з Новинського депутатської недоторканності на прохання Юрія Луценка -2,5 року.

"Весь цей час Вадим Владиславович перебував у статусі свідка. Офіційної підозри йому ніхто не вручав, хоча по факту, виходячи з процесуальних документів ГПУ, слідство розглядало його як підозрюваного у скоєнні якогось злочину. Це грубе порушення основних громадянських прав і свобод, а також принципу презумпції невинності. Такий підхід свідчить про те, що саме досудове розслідування було формальним і переслідувало мало зовсім іншу мету - маніпулювання громадською думкою в політичних цілях", - сказав Татаров.

Адвокат підкреслив, що в ході розгляду клопотання до ГПУ суд взагалі не знайшов ніяких фактів, що підтверджують причетність Новинського до вчинення якого б то не було кримінального злочину.