RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії заговорили про новий обмін полоненими з Україною: названо терміни

У Росії думають над другим етапом обміну полоненими з Україною, але конкретного списку можливих учасників поки немає.

Про це повідомляє видання "Известия", посилаючись на слова адвоката Валентина Рибіна.

За його словами, поки також не обговорювалися орієнтовні терміни нового обміну. Відомо лише, що це станеться тільки після нормандського саміту, попередньо запланованого до кінця жовтня.

"Я не знаю, чи будуть в цьому брати участь мої підзахисні, оскільки поки немає навіть розуміння, чи точно буде другий етап і коли він пройде. Але поки все, що називається, "знаходиться в роботі", тому коли і хто конкретно - поки невідомо", - розповів адвокат.

Перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Віктор Водолацький сказав, що треба прагнути до повернення всіх громадян додому.

"Продовження обміну, безумовно, необхідно. І міняти треба всіх на всіх. Не можна з цим затягувати занадто довго, оскільки людина не повинна сидіти за сфабрикованими звинуваченнями", - додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що підготовка до нового обміну вже почалася, а омбудсмен Людмила Денисова повідомила про передачу Москві списку українців.

У ЗМІ пишуть, що Україна хоче обміняти 113 осіб. Скільки планує визволити Росія - ані слова, проте, за словами джерел, "обмін буде рівноцінним".

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти показали, наскільки відрізняється зустріч після обміну полоненими в Україні і в Росії.