RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Є політична воля не саджати вбивць: ГПУ влипла в скандал з небезпечною бандою бойовиків

Активісти викрили нове керівництво Генеральної прокуратури в сприянні сепаратистам і російській агентурі.

Про це на своїй сторінці написав одеський активіст Вадим Лабас.

Він зазначив, що його організація "Оберіг" з 2014 року займалася пошуком і знешкодженням сепаратистів і російської агентури. Активісти самостійно виходили на таких особистостей, після чого передавали матеріали в СБУ, де їх оформляли і несли на підпис в прокуратуру.

"Після прокуратури - до суду, санкція, Альфа і мордою в підлогу. Така система була п'ять років. І це був єдиний можливий варіант, коли в цілях є поповнити обмінний фонд і витягнути за допомогою нього кілька наших хлопців. Так було п'ять років. І сьогодні, на жаль, я змушений сказати, що дана система обірвалася на прокуратурі", - пише він.

Активісти вийшли на нову групу сепаратистів, яка має відношення до гучних злочинів, проте в прокуратурі братися за справу не хочуть.

"Отримали чергову відповідь: "Немає політичної волі". Немає політичної волі на арешт бойовиків, які допомагали принести війну в нашу країну. Немає політичної волі посадити виродків, які вбивали і катували наших воїнів. Немає політичної волі поповнити обмінний фонд і, в підсумку, витягнути ще пару наших військовополонених", - висловив невдоволення Лабас.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Рябошапка підписав наказ про призначення Віктора Чумака Головним військовим прокурором і за сумісництвом заступником глави ГПУ.