RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Екс-регіонал Святаш після пред'явлення підозри отримав довідку про серцеву хворобу і "зліг" до лікарні

Прокуратура Києва повідомила про підозру народному депутату України двох скликань і одного з бенефіціарів автокорпорації АІС Дмитру Святашу в рамках кримінального провадження про заволодіння коштами УкрСиббанку на суму понад 1,1 млрд грн.

Про це пишуть "Українські новини".

На наступний день Дмитро Святаш отримав довідку, що знаходиться на стаціонарному лікуванні в ДУ "Національний інститут терапії ім Л.Т. Малої НАМН України".

"Гострий коронарний синдром. Гіпертонічна хвороба II ступеня. Ризик дуже високий", - сказано в довідці.

Примітно, що медичний заклад, який видав довідку про стан Святаша, на посаді головлікаря очолює колишній соратник власника автокорпорації АІС по "Партії Регіонів" - Олександр Біловол, який програв вибори на окрузі в Харківській області.

Колишній перший заступник голови МОЗ Біловол багаторазово опинявся в епіцентрі корупційних скандалів навколо закупівлі медикаментів.

"Безкоштовну неякісну вакцину пацієнтам продавали, як французьку." Зекономлені "гроші йшли в кишеню йому і його оточенню. У 2009 році в Донецькій і Запорізькій областях від вакцинації померли 3 дитини", - нагадали журналісти.

Пізніше Біловол отримав майже 4 млн грн в якості подарунка від своєї 83-річної тітки-пенсіонерки, і купив елітне житло в Києві та Харківській області.

Журналісти відзначають, що за підробку довідок посадові особи можуть отримати до трьох років позбавлення волі, а якщо документ буде використаний для затягування слідства - підписанти стануть співучасниками шахрайства з можливим ув'язненням до 12 років. Самому ж Дмитру Святашу за використання підозрілої довідки "світить" до двох років ув'язнення.

Скориставшись медичною довідкою, Дмитро Святаш може покинути межі України - екс-регіоналу вдалося скасувати заборону суду, а дружина співвласника автокорпорації АІС Анжеліка Святаш розповідала про поїздку в Монако з сім'єю.

Під час досудового слідства у справі про крадіжку коштів кредиторів прокуратурою Києва встановлено, що колишній народний депутат України Дмитро Святаш в 2008-2018 рр., діючи як організатор злочину, за попередньою змовою з посадовими особами групи компаній "АІС" шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами, отриманими від АТ "УкрСиббанк" на підставі кредитних договорів, чим завдав збитків цього банківській установі на суму понад 1,1 млрд грн.