RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Нафта для Коломойського і не тільки: в мережі злили нову порцію записів з кабінету Труби

У мережу потрапила нова порція аудіозаписів нібито із кабінету глави Державного бюро розслідувань Романа Труби, у яких він тисне на керівника Першого управління організації досудових розслідувань, який веде справу екс-президента Петра Порошенка та обговорює, як захистити бізнес-інтереси українського олігарха Ігоря Коломойського.

Аудіозаписи опублікували в Telegram-каналі "Трубу прорвало".

3 вересня Роман Труба розмовляв із Олегом Корецьким (керівник Першого управління організації досудових розслідувань - ред.) про кримінальну справу проти п'ятого президента України. Труба заявив, що "земельна справа", по якій Петро Порошенко проходить, як свідок, безперспективна і потрібно шукати серйозніші приводи. Також переймався тим, що Порошенко може назвати цю справу замовною і політичною. Зрештою, заспокоїв Корецького і пообіцяв одним дзвінком до директора Інституту судових експертиз Олександра Рувіна усе вирішити. Мовляв, "експерт поліграфолог пише все, що скажеш, коли є воля з Офісу Президента".

13 вересня Роман Труба розмовляє вже з керівником Другого управління організації досудових розслідувань ДБР Олександром Туру про справу керівника НАБУ Артема Ситника. Ситника підозрюють у втручанні в вибори президента США. Туру говорить, що "рівненська справа" Ситника (йдеться про звинувачення, що він, буцімто, отримав у подарунок відпочинок на базі у Сарненському районі, який оплатили інші особи - ред.) дозволить Офісу Президента відправити його у відставку в будь-який момент. Після того Роман Труба телефонує особисто Андрієві Богдану - керівнику Офісу Президента - й звітує про справу Ситника.

"Ти знаєш, шо я не підведу. Усе, що обіцяв - у нас так і йде", - каже Труба телефоном.

1 липня у кабінеті Романа Труби керівник патронатної служби Державного бюро розслідувань Олександр Удовиченко вмовляв його забрати кримінальну справу у слідчого, під час розслідування якої постраждали нафтові бізнес-інтереси олігарха Ігоря Коломойського.

"Не лізти в цю справу просив Андрій Бліжайший (керівник Офісу Президента Андрій Богдан - ред.), йому телефонував лічно Беня (Ігор Коломойський - ред.)", - сказав Удовиченко.

Раніше "Апостроф" інформував своїх читачів про те, що у мережі з'явився запис переговорів глави Державного бюро розслідувань Романа Труби в кабінеті, які доводять, що Офіс президента України впливає на розслідування резонансних справ.