RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Офіс Зеленського анонсував гучний позов проти журналістів: що відбувається

Офіс президента України через суд буде вимагати від журналістів програми "Схеми" спростувань та вибачень за розповсюджену інформацію про зустріч президента України Володимира Зеленського із секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим на початку січня 2020 року в Омані.

Відповідна заява з’явилася на Facebook-сторінці ОПУ.

"Оприлюднення висновків, які ґрунтуються не на фактах чи свідченнях, а на домислах і відомостях з якихось таємних "джерел", яке має місце у випуску програми "Схеми", Офіс Президента України розцінює як відверту маніпуляцію громадською думкою. Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим. Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень", - йдеться у повідомленні.

У Офісі резидента додали, що журналісти програми "Схеми" намагалися маніпулювати громадською думкою так само, як це роблять російські пропагандисти під час гібридної війни. У представництві президент також хочуть звернути увагу суспільного мовника – телеканалу "UA: Перший" на розповсюдження в його ефірі інформації, що не відповідає дійсності.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, найближче оточення президента України - прес-секретар і голова Офісу президента - спростували інформацію про те, що Володимир Зеленський під час свого візиту в Оман на початку січня зустрічався з секретарем Ради безпеки Росії .