RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

1 липня

Всі новини

Сподіваюся, моєму спадкоємцеві дадуть більше, ніж півроку: Скалецька висловилася про свою відставку

Україна повинна пройти до кінця шлях медичної реформи, в іншому випадку країна може втратити медичну галузь як таку.

Про це заявила в Facebook міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, яка разом з урядом Олексія Гончарука була сьогодні відправлена у відставку.

"Особисто для мене головним питанням є не посада, а продовження реформ в Україні. Зокрема, найважливішої і найскладнішої з них - реформи системи охорони здоров'я", - написала вона.

Скалецька заявила, що для неї тепер важливо, щоб на посаду міністра охорони здоров'я була призначена людина, яка відстоюватиме продовження змін в системі. Адже реформа неминуча і вкрай необхідна як елемент національної безпеки, як гарантія збереження здоров'я українців, підкреслила вона.

"Для того, щоб провести фундаментальні зміни в системі охорони здоров'я, потрібно більше часу, ніж півроку. Сподіваюся, що моєму спадкоємцеві дадуть цей час", - йдеться в її заяві.

Окремо Скалецька зазначила, що за 6 місяців роботи в непростих умовах вдалося підготувати лікарні і провести перший етап контрактування лікарень для надання медичної допомоги. Також вдалося досягти суттєвого прогресу в окремих галузях: це, перш за все, трансплантологія, вакцинація, екстрена допомога. Крім того, розроблено стратегію боротьби з онкологічними захворюваннями.