RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Тимошенко закликала Конституційний суд захистити права українців і зупинити ринок землі

Фракція "Батьківщина" з фракцією "За майбутнє" ухвалили рішення оскаржити у Конституційному суді підписаний президентом Зеленським закон про продаж сільськогосподарської землі й добитися, щоб цей документ був визнаний неконституційним і не набрав чинності.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.

"Обміняти землю на різані папірці, які нам обіцяв МВФ, – це абсурд і повна здача національних інтересів України. Цей закон не може набути чинності, він повинен бути скасований Конституційним судом. Наші фракції звертаються до Конституційного суду. Я переконана, що ми повернемо Україні українську землю разом з нашим суверенітетом і можливістю розвитку", – наголосила Юлія Тимошенко.

Голова "Батьківщини" зауважила, що лише український народ на референдумі має право вирішувати долю сільськогосподарської землі.

"Допоки не буде проведений всеукраїнський референдум і у власника сільськогосподарської землі, у громадян України, не запитають, чи можна продавати їхню власність. Без референдуму, коли 75% людей проти – це афера і корупція. Ми з’ясуємо, хто і скільки грошей у якості хабара отримав за просування та прийняття цього закону", – застерегла Тимошенко.

Кожен, хто був причетний до земельної реформи влади, зауважила лідер "Батьківщини", відповідатиме за злочин згідно з Кримінальним кодексом.

"Підписавши закон, президент порушив Кримінальний кодекс. Він пішов проти безпеки України, проти суверенітету та інтересів людей. Цей злочин без сумнівів буде розслідуваний, коли теперішній балаган відійде від влади. Персональну відповідальність за це буде нести президент України Володимир Зеленський", – резюмувала Юлія Тимошенко.