RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Відомості про можливе шпигунство і державну зраду Артема Ситника внесуть в ЄРДР - ЗМІ

Стало відомо про внесення відомостей про вчинення кримінальних правопорушень директором НАБУ Артемом Ситником, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою нардепа Андрія Деркача.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерела в правоохоронних органах

Відомості про вчинення кримінальних злочинів директором НАБУ Артемом Ситником будуть офіційно внесені в ЕРДР 19 травня, після чого почнеться досудове розслідування наведених Деркачем фактів правопорушень. Директора НАБУ звинувачують у державній зраді, шпигунстві, зловживанні службовим становищем і ще низки злочинів, зокрема в порушенні недоторканності приватного життя, втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу та розголошенні даних досудового слідства або дізнання.

У заяві, за якою будуть відкриті виробництва, нардеп наводить факти співпраці Артема Ситника з співробітниками посольства США, і стверджує, що працівники НАБУ за вказівкою Ситника передавали закриту інформацію слідства представникам інших держав. Крім того, за твердженням нардепа, Ситник перебував під кураторством і впливом заступника глави Місії США в Україні Джорджа Кента, який "фактично вибудовував модель політико-мотивованої спеціальної злочинної організації" з метою встановлення контролю над однією з найприбутковіших сфер в Україні - газодобувною галуззю.

Нагадаємо, що директор НАБУ Артем Ситник був офіційно внесений до реєстру корупціонерів НАЗК в грудні 2019 року, після того, як був визнаний судами винним в скоєнні корупційних дій. Раніше в інтерв'ю Ситник визнав, що його заступник Андрій Калужинською є його кумом.