RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Земля, формат парламенту і гральний бізнес: "слуга народу" назвала питання для винесення на референдум

На референдум в рамках запропонованого президентом проекту можуть бути винесені питання землі, скорочення кількості депутатів, легалізація грального бізнесу та інші.

Про це заявила народний депутат "Слуга народу" Ірина Верещук, передає "Укрінформ".

"На референдум можуть виноситися питання, які не суперечать Конституції і законам України. Звичайно, це питання загальнонаціонального значення. Це повинні бути питання, які є суспільно значущими ... Ось, наприклад, питання землі серед них є, про діяльність парламенту, про двопалатність парламенту і зменшення кількості депутатів. Я б теж хотіла почути, що люди говорять по даному питанню", - сказала вона.

Верещук зазначила, що перед початком референдуму необхідно проводити роз'яснювальну кампанію, а в законопроекті має бути чітко викладено все, що стосується етапів його проведення.

Також нардеп пояснила доцільність винесення на референдум питання про гральний бізнес.

"Можливо, було б і логічно. Це велика дискусія: чи дозволяти гральний бізнес, чи не є сумнівними доходами державного бюджету легалізація грального бізнесу. А з іншого боку заборона грального бізнесу вже 10 років діє і це породило величезну чорну діру", - зауважила вона.

Як писали ЗМІ, 9 червня у Верховній Раді зареєстрований президентський законопроект №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". Президент визначив законопроект до розгляду як невідкладний.

Раніше стало відомо, що "слуги народу" готують п'ять законопроектів, які передбачають введення в Україні "народовладдя" - про проведення всеукраїнських і місцевих референдумів, запровадження законодавчих ініціатив народу і "народне вето".

28 лютого робоча група парламенту з розробки проектів в сфері народовладдя схвалила варіант законопроекту "Про всеукраїнський референдум". Текст документа було оприлюднено на сайті парламенту 4 березня, почалося його громадське обговорення.

Перший заступник спікера ВРУ Руслан Стефанчук 14 травня повідомив, що робоча група з розробки законопроекту "Про всеукраїнський референдум" направила його на аналіз Венеціанської комісії.