RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

МВФ може припинити співпрацю з Україною за поточною програмою - джерела

МВФ може припинити співпрацю з Україною в рамках поточної програми фінансування через нецільове використання коштів фонду, неефективну боротьбу з корупцією та можливу відставку уряду, повідомляють джерела "Апострофа". Про це йдеться в статті, в якій видання розбиралося, в чому небезпека такого сценарію.

Інформовані джерела "Апострофа" повідомляють, що МВФ незадоволений і навіть обурений тим, як Україна використовує кошти траншу в розмірі 2,1 мільярда доларів, отримані в рамках виділеного фондом кредиту.

Один зі співрозмовників "Апострофа" нагадав, що МВФ виділяв Україні гроші на боротьбу з коронавірусом: "А ми взяли і направили все на дорожнє будівництво - зрозуміло ж, що в дорожньому фонді є і кошти фонду. Вони (МВФ) говорять: ви навіть не можете організувати тестування по всій країні".

МВФ вже проводить розслідування про нецільове використання своїх коштів в двох країнах. "Україна цілком може стати третьою", - каже співрозмовник видання.

Західні партнери також інформовані про те, що корупційні схеми нікуди не поділися.

"Блокування антикорупційних реформ заблокує нашу співпрацю з фондом", - констатує джерело видання.

Ще один фактор - вже у вересні уряд можуть відправити у відставку, розповідає джерело "Апострофа".

Через ситуацію, що склалася, зростає небезпека неконтрольованої емісії, що знецінить і без того скромні доходи українців.

Детально про це читайте в статті "Між колапсом і кризою: чим загрожує Україні нецільове використання коштів МВФ".