RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Венедиктова дала команду ДБР "зайнятися" Волошиним, якого шукає Інтерпол - ЗМІ

24 вересня генеральний прокурор Ірина Венедиктова змінила підслідність 4 кримінальних проваджень за фактами махінацій ужгородського бізнесмена Івана Волошина, який переховується в США. Він підозрюється в корупції, рейдерстві, шахрайстві, незаконному збагаченні і застосуванні вогнепальної зброї, за що оголошений у всеукраїнський і міжнародний розшук.

Про це пишуть "Вести".

"Справи з Нацполіціі передані центральному апарату Державного бюро розслідувань. Це виробництва № 12018000000000753, № 1202000000000868, № 1202000000000869, № 1202000000000870.

Інформацію про переведення підтвердила потерпіла по одному з епізодів привласнення майна групою Волошина, Людмила Бровдя, яка звернулася зі скаргою на незаконну зміну підслідності до Венедиктової. Виробництва стосуються захоплення майна в 2017-18, що належить Волошину.Компанія "Бізнес Центр Корона" уклала інвестиційний договір, згідно з яким повинна була продати приміщення поверху в однойменному ужгородському ТРЦ. Але після отримання від покупця 9,4 млн грн нерухомість передана була, приміщення відійшли іншій компанії Івана Волошина, а далі, незважаючи на їх арешт судом, були частково обміняні, а частково передані матері і тещі бізнесмена.

Розслідуванням вело Головне слідче управління НП. У серпні 2020 Волошину і ще трьом фігурантам - директорам двох компаній бізнесмена і приватному нотаріусу - було повідомлено про підозри. Після чого у вересні з одного спільної справи були виділені три нових - по одному на кожного підозрюваного. Справу приватного нотаріуса встигли направити з обвинувальним актом до суду. Рівно у цей момент відбувається зміна підслідності всіх виробництв зі схвалення генпрокурора", - пише видання.

У своїй скарзі потерпіла зазначає, що передача матеріалів відбулася з порушенням норм КПК, адже жоден з фігурантів не відноситься до категорії осіб, якими повинні займатися в ДБР. Крім того, згідно із законом передавати справи іншим відомствам в прокуратурі мають право тільки в разі їх неефективного досудового розслідування. У цьому ж випадку Нацполіція роботу виконувала ефективно і почала доводити справи до суду. Таким чином передачу справ уДБР можна розцінювати як спробу затягнути слідство і в підсумку "поховати" виробництва. Саме цього і побоюється потерпіла, оскільки вважає, що "перший заступник Бюро Олександр Бабіков - ставленик Венедиктової, вони обидва з Харкова, як і нові адвокати ужгородського Волошина".

У попередні роки підозрюваний Волошин через своїх захисників неодноразово намагався не дати справі хід, в тому числі шляхом спроб змінити підслідність. Справа кочувала між слідчими управліннями Нацполіціі. А остаточно вдалося це йому, після того як прокуратуру очолила Ірина Венедиктова.