RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

У партії ОПЗЖ розповіли про свою стратегію зниження тарифів

Партія "Опозиційна платформа - За життя" розробила план щодо зниження тарифів в Україні, який передбачає розширення програми субсидій, тарифне регулювання і контроль за діяльністю монополій на енергетичному ринку.

Про це йдеться в заяві на сайті партії.

"Влада, яка обіцяла кінець епохи бідності, прирекла мільйони українців на ще більшу скруту. Левову частку своїх доходів люди витрачають на їжу, ліки і товари першої необхідності. Грошей на оплату комуналки майже не залишається, та й якість цих послуг - на гранично низькому рівні… Зараз українців чекає чергове підвищення і так захмарних тарифів. "Нафтогаз" вже підвищив вартість газу для населення - з вересня вона виросла на 45%. Влада також запланувала скасування пільгового тарифу для населення, що призведе до подорожчання електроенергії в півтора рази. До кінця року ще на 10-15% зросте тариф на послуги централізованого водопостачання та водовідведення", - уточнили в політичній силі.

"Опозиційна платформа - За життя" стверджує, що має стратегію щодо припинення тарифного тиску на населення.

"Партія буде домагатися введення мораторію на підвищення тарифів і скасування штрафів за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг… Наша політична сила розробила законопроекти про зміну формули розрахунку ціни на газ для того, щоб знизити його вартість для населення. Ми боремося за скасування обмежень на отримання субсидій, максимальне спрощення механізму їх призначення, щоб кожен, хто не в змозі оплачувати житлово-комунальні послуги, міг отримати допомогу від держави. ОП-ЗЖ вимагає повернути жорстке тарифне регулювання. Справедлива тарифна політика повинна захищати людей, а не комунальних монополістів", - йдеться в заяві партії.