RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Підопічні Кудрявцева керують ДАБІ в інтересах Сергієнка - розслідування ЗМІ

Замість відстороненого від посади і. о. голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Богдана Федоренко призначили Ірину Король, яку пов'язують з екс-главою ДАБІ і "батьком будівельної корупції" Олексієм Кудрявцевим, і вона за інформацією журналістів буде діяти "в інтересах Олександра Сергієнка".

Про це пише "КП в Україні".

Як вказують журналісти, 21 жовтня СБУ викрила посадових осіб ДАБІ на незаконній видачі будкомпаніям дозвільних документів і сертифікатів готовності введення об'єктів в експлуатацію, "в організовану групу входили колишні і діючі чиновники ДАБІ і посадові особи інших органів влади".

"У ЗМІ поширили інформацію про виявлену мережу "бек-офісів" т.зв. "будівельної мафії", яка побудована Клочко-Сергієнко-Кудрявцевим. Близько 70 обшуків в Центральному апараті ДАБІ, столичному Департаменті ДАБІ і навіть у помічника голови комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрія Клочко - Олександра Сергієнко. Відомого своїми ранковими нарадами з керівниками органів державного контролю у сфері містобудування в офісі на Шовковичній", - нагадали ЗМІ.

В результаті відбулося позачергове засідання Кабміну 22 жовтня, на якому було прийнято рішення про відсторонення Юрія Васильченка з посади голови Державної інспекції містобудування та призупинено виконання обов'язків глави ДАБІ Богдана Федоренко.

"Всі вони - "діти" батька будівельної корупції з підробленим дипломом Олексія Кудрявцева. Він не залишає спроби утримати контроль над ДАБІ. Спочатку спробував самостійно повернутися в кабінети влади і лобіював Олександра Строкача. З поверненням Олександра Сергієнка під прикриттям Андрія Клочко на "корупційний Олімп", Кудрявцев передав клубу в оренду частину своєї команди. Замість зміщеного одного чиновника, ляльководи готують йому заміну. З лави запасних на трон ДАБІ піднімається Король Ірина. Яка в даний час займає посаду заступника директора - начальника відділу методології та нагляду за видачею дозволів на виконання будівельних робіт Департаменту дозвільних процедур, і є членом ліквідаційної комісії ДАБІ", - йдеться в матеріалі.

У матеріалі також вказується, що Ірина Король "є креатурою Олексія Кудрявцева, і діє в інтересах Олександра Сергієнка".

"Король була деякий час помічницею Кудрявцева з особливих справ, отримавши повноваження за рішенням долі будівельних об'єктів. У 2019, коли він повернув контроль над ДАБІ через призначення Строкача в.о. голови Інспекції, він повернув її на ту ж посаду. Згодом, контроль над діяльністю ДАБІ взяв на себе Сергієнко. Він домовився з Кудрявцевим про використання його людей в ДАБІ і мережі бек-офісів. Коли уряд навесні 2020 почав ліквідацію ДАБІ, а Держбудконтроль фактично був зупинений, Король була тимчасово переведена в Департамент дозвільних процедур, який і очолила. Такі посади явно не довірять людям з вулиці… Все це свідчить про те, що, як і диплом Кудрявцева, вся ця реформа, - суцільна підробка для відводу очей громадськості", - резюмували ЗМІ.