RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Україна закупить 6 млн експрес-тестів на коронавірус: хто їх отримає

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету підтримав рішення Кабміну про виділення 1 млрд грн на закупівлю експрес-тестів на виявлення коронавірусу, ситуація з інфікування яким стрімко погіршується в Україні.

Про це повідомив у своєму офіційному Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, всього буде придбано 6 мільйонів тестів, які передадуть сімейним лікарям і мобільним бригадам швидкої допомоги.

"Тести отримають переважно сімейні лікарі та мобільні бригади швидкої допомоги. Так у нас з’явиться ефективний та швидкий інструмент додаткового тестування", - заявив Шмигаль.

Також він повідомив, що 900 млн грн планується спрямувати для додаткового забезпечення киснем ліжок у стаціонарах всіх областей, куди також будуть направлені додаткові кошти для підготовки організації мобільних госпіталів.

"Будемо сподіватися, що до цього справа не дійде, але мусимо бути готові та передбачити всі варіанти", - наголосив прем'єр-міністр.

Як повідомляв "Апостроф", лікар-інфекціоніст, викладач Школи охорони здоров'я НаУКМА Володимир Курпіта вважає, що в Україні через поширення епідемії коронавірусу і зростання числа нових випадків зараження COVID-19 можуть ввести жорсткий карантин вже через 2-3 тижні.