RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Люди покладають на Тимошенко щодень більше сподівань - експерт

Кращий серед позавладних партій результат "Батьківщини" на місцевих виборах свідчить, що українці бачать в Юлії Тимошенко професійного лідера, якого потребує країна в умовах соціально-політичної кризи.

Таку думку висловив відомий політичний експерт Костянтин Бондаренко, пише РБК-Україна.

"Йдеться вже не стільки про можливість, скільки про обов’язок стати тією політичною силою, яка забезпечить стабільність в ситуації хаосу і ймовірного протистояння між Центром і регіональними "баронами", – наголосив аналітик.

За його словами, саме від спроможності виконати суспільний запит і залежатиме доля "Батьківщини", чий результат на останніх виборах можна вважати чи не найвдалішим.

"Коли у вересні я опублікував пост про те, що за результатами місцевих виборів у "Батьківщини" в значній кількості рад буде "золота акція", це викликало низку критичних зауважень і скепсис з боку друзів (як не дивно, навіть близьких до Юлії Тимошенко). Вибори відбулися. У "Батьківщини" – другий результат за сумарною кількістю мандатів", – зауважив Бондаренко.

За підсумками місцевих виборів, "Батьківщина" стала другою за популярністю силою в країні, поступившись лише президентській "Слузі народу", та кращою серед опозиційних. Команда Тимошенко здобула підтримку 12.5% виборців і отримала 4500 депутатських мандатів. Партія Володимира Зеленського – 17.5% та провела більше 6000 обранців.