RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Політика

Новини

4 липня

Всі новини

Ситник впливав на рішення судів на користь друзів, відкрито кримінальну справу - заступник голови ОПУ

Директор НАБУ Артем Ситник, раніше визнаний судом винним в корупційному правопорушенні, викритий у впливі на господарські суди в інтересах своїх близьких.

Про це повідомив заступник глави Офісу президента Олег Татаров, передають "Економічні новини".

"Навколо Ситника розслідується ряд кримінальних проваджень. За рішенням суду слідчі досліджували електронну кореспонденцію Ситника і встановили, що він впливав на прийняття рішень господарськими судами в інтересах своїх близьких і друзів", - сказав він.

Олег Татаров зазначив, що Ситник фактично ввів в оману комісію, яка здійснювала відбір на посаду директора НАБУ, оскільки не відповідав критеріям доброчесності.

"Будучи адвокатом, він готував проекти рішень судів, які потім проголошувалися слово в слово в судових засіданнях. Також він готував і направляв по електронній пошті проекти процесуальних документів слідчих і прокурорів, які потім ними підписувалися. Це було офіційно за судовим рішенням задокументовано, тобто є доказом у кримінальному провадженні. Ця справа має бути розслідувана, а суспільство - проінформовано про подробиці", - додав він.

Заступник голови ОПУ підкреслив, що Ситник не має права обіймати посаду директора НАБУ після визнання його винним у корупційному правопорушенні і після рішення КС про незаконність його призначення.

"Ситник не має морального права очолювати антикорупційне відомство держави і має піти. Ця людина офіційно визнана корупціонером згідно з рішенням суду, яке вступило в законну силу. Він внесений до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення. Крім цього, КС вирішив , що цей чиновник був незаконно призначений на посаду. Подобається це комусь чи ні, це рішення ніхто не відміняв, і воно має силу закону", - підсумував Олег Татаров.