RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Проти мене відкрили стару вигадану справу, цього хочуть ті, хто боїться реформ і мого повернення - екс-глава ДАБІ Кудрявцев

Екс-глава Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев заявляє, що йому хочуть вручити підозру в справі про нібито підробку диплома, яку закрили в 2017 і 2019.

Як передає Цензор.НЕТ, про це Кудрявцев розповів в інтерв'ю "Букви".

Екс-глава інспекції заявив, що йому хочуть вручити підозру в рамках незаконно відкритої кримінальної справи.

"Ось знову вони відкрили справу про нібито підробку диплома", - сказав Кудрявцев і процитував повідомлення свого адвоката.

"Політичний мотив цієї справи підтверджується очевидно незаконними діями прокуратури і слідчих ДБР: справа про так звану підробку диплома неодноразово закривалася слідчими прокуратури, поліції і ДБР, але за скаргами громадських організацій - відновлювалося... За всіма статтями звинувачення пройшли всі терміни давності: за ч. 4 ст. 358 КК - термін давності минув у 2018 році, а за ч.1 ст. 366 КК - в травні 2020. Це означає, що після закінчення термінів давності прокурори і слідчі вже не мають повноважень проводити слідство і оголошувати особі підозру. Єдиними правомірним рішенням в такому випадку є закриття кримінальної справи", - зачитав Кудрявцев повідомлення адвоката.

За його словами, проблеми з дипломом - придумана його опонентами історія.

"Це та ж справа, яку було закрито в 2017 і 2019 роках. За ними є рішення суду, що їх вже не можна відновлювати, бо в червні по ним як мінімум пройшли строки давності. Але ви ж прекрасно розумієте, що питання не в дипломі. А в тому, що є люди, які бояться реформи ДАБІ та хотіли б продовжувати ловити рибку в каламутній воді, яка є зараз... Минуло 2 роки як мене звільнили, і за цей час проти мене не змогли нічого придумати крім фейкової справи про диплом. Але за той термін, який я очолював ДАБІ, не було жодної конфліктної ситуації або скандалу, де можна мене було підозрювати в хабарах і зловживанні службовим становищем", - додав Кудрявцев.

Оголошення підозри екс-глава ДАБІ пов'язує з тим, що стало відомо, що його запрошують повернутися на держслужбу, щоб допомогти навести порядок в галузі.