RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

28 червня

Всі новини

Криклій висловився про протести моряків проти реформи підтвердження кваліфікації

Міністерство інфраструктури не планує скасовувати реформу системи дипломування моряків, незважаючи на протести.

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив у Facebook у відповідь на вимоги з боку мітингувальників, які прозвучали в ході протестів проти корупції в сфері дипломування моряків, пише "Цензор".

"Підтвердження стажу по запису в послужний книзі моряка - це не реформа, а перерозподіл корупційних потоків від інспекції в крюїнги (компанії, що здійснюють пошук і підбір плавскладу на кораблі). Тому, що запис легко підробити, немає реєстрів, що дозволяють верифікувати таку інформацію", - підкреслив міністр.

Криклій заявив, що з повагою ставиться до конституційного права на протест, "якщо на нього дійсно виходять моряки". За словами міністра, Мінінфраструктури бачить реформу системи дипломування моряків наступним чином:

ліквідація корумпованої інспекції;

впровадження автоматизованої системи тестування моряків без участі людини-екзаменатора;

CES (загальноприйнята в світі система тестування моряків) як основа тестової системи;

повноцінна робота електронного кабінету моряка.

Міністр зазначив, що рішення про ліквідацію інспекції дипломування моряків оскаржують в суді за позовом колишнього співробітника.

У ряді міст України від 25 січня пройшли протести проти корупції в сфері дипломування моряків. Серед іншого, організатори акції вимагали "скасувати іспити для повторного підтвердження дійсності дипломів моряків". В Одесі перекрили трасу на Київ. Ініціатором протестів в Одесі, Києві, Херсоні, Миколаєві, Ізмаїлі, Маріуполі та Очакові виступила громадська організація "Українське об'єднання моряків".