RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Хто в числі перших отримає вакцину від коронавірусу в Україні: названо всі категорії

Найближчими днями в Україну надійде вакцина від COVID-19 і розпочнеться вакцинація українців, яка буде безкоштовною. Серед категорій українців, які першими отримають щеплення: військові лікарі, учасники ООС, медики і люди похилого віку.

Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави за підсумками традиційної селекторної наради під головуванням президента Володимира Зеленського.

"За графіком постачання вакцин щеплення буде гарантовано всім громадянам України. Від держави воно буде безкоштовним. Військові лікарі та учасники ООС – серед перших на вакцинацію. Так само, як і медики, які на передовій боротьби з COVID-19, літні люди та інші громадяни з групи ризику", – наголосив президент.

На нараді обговорили складну ситуацію з поширенням коронавірусом на Прикарпатті, де вже розгорнули мобільний госпіталь для хворих і вживаються заходи, що відповідають червоному рівню карантинних обмежень. Зростає кількість хворих і на Вінниччині та Закарпатті.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що онлайн-система для реєстрації в чергу на вакцинацію готова до роботи. Було вирішено, що її запустять з березня.

Як повідомляв "Апостроф", перші поставки з Індії англо-шведської вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca, з якої почнеться щеплення в Україні, очікуються вже вранці 23 лютого.