RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Це питання не до мене": міністр оборони України оконфузився, переплутавши Мінфін з МВФ, відео

Міністр оборони України Андрій Таран порадив звернутися до Міжнародного валютного фонду (МВФ) з приводу затримки виплат військовослужбовцям Збройних сил України.

Таку обмовку чиновник допустив під час прес-конференції з головнокомандувачем Збройних сил України генерал-полковником Русланом Хомчак, яка транслювалася на YouTube.

Відповідаючи на питання про затримку виплат військовим, міністр оборони сплутав МВФ з Мінфіном.

"Кошти всі, оздоровчі, на оздоровлення, виплачуються - йде певна затримка. Щодо певної затримки - це питання не до мене, це питання краще направити в МВФ", - заявив Таран, уточнивши, що мова йде про статті бюджету, з якого проводяться виплати .

Помилку міністра спробував виправити головнокомандувач Руслан Хомчак, підказавши, що мова повинна йти про Міністерство фінансів. Однак, міністр оборони продовжував пояснювати роль МВФ в цій ситуації.

"Для того, щоб платити все вчасно .. Це Міністерство фінансів має узгодити з МВФ", - спробував викрутиться Таран, але в кінці кінців вибачився за обмовку.

Відео дивитися з 27 хвилини


Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на те, що місія Міжнародного валютного фонду вирішила поки не виділяти нашій країні довгоочікуваний транш, президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що МВФ все ж надасть його до кінця року, якщо будуть вирішені деякі питання.