RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Затримання в Криму "українського агента": розвідка пояснила, навіщо це Кремлю

В Службі зовнішньої розвідки України зробили заяву щодо затримання в Криму українського агента-росіянина Владислава Єсипенка, який начебто збирав інформацію для українських спецслужб. Вони назвали це створенням російськими силовиками потрібного Кремлю фон для "святкування" роковин окупації Криму.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби зовнішньої розвідки на власній сторінці у Facebook.

У розвідці заявили, що оприлюднена ФСБ РФ інформація про нібито викриття розвідувальної діяльності українських спецслужб на території окупованого Криму має на меті створення відповідного фону для проведення 17 березня ініційованого Росією неформального засідання Радбезу ООН з кримської проблематики.

"Така пропагандистська акція напередодні роковин окупації Криму – це зручний привід для відволікання уваги населення від численних внутрішніх проблем півострова, - заявили в Службі зовнішньої розвідки. - На нинішньому етапі Росія цілеспрямовано нагнітає ситуацію, намагаючись перекласти на українську сторону відповідальність за процес урегулювання на Сході України та дискредитувати ініціативу "Кримська платформа" з мирної реінтеграції Криму".

Як повідомляв "Апостроф", в Ростові-на-Дону (РФ) суд виніс вирок кримчанину Олегу Приходьку, якого звинувачували в підготовці терактів, щоб змусити повернути Крим Україні. Його засудили до 5 років ув'язнення в колонії суворого режиму.