RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Повинні платити податки": в "Слузі народу" розповіли, як хочуть "притиснути" олігархів

Нардеп від “Слуги народу”, заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук розповіла, які кроки парламентарії планують зробити, щоб обмежити можливості олігархів.

Про це повідомляється на офіційному сайті партії "Слуги народу".

Євгенія Кравчук вважає, що великий бізнес повинен платити податки, а не намагатися впливати на політику через своїх людей у владі.

Парламентар пояснила, що олігархи в 90-х роках приватизовували підприємства, а тепер стали монополістами. Вони купили великі телевізійні канали та намагаються просувати до Верховної Ради та уряду зручних людей.

“І тепер прийшли ми - абсолютно нові люди, які ніколи не були у владі та ніколи не були пов’язані з політикою, і вирішили кинути виклик системі”, - сказала вона.

Нардеп наголосила, що наразі в Україні недостатнє законодавче поле з регулювання діяльності олігархів. Тому й потрібен Закон про деолігархізацію.

Також “Слуги народу” планують розглянути ще 7 додаткових законопроектів. Євгенія Кравчук пояснила, що вони стосуються антимонопольного законодавства та змін до закону про політичні партії.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Владі немає діла до проблем людей, вони займаються "цирковими виставами" - Геннадій Москаль.