RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Уся законодавча база для створення в Україні багаторівневої пенсійної системи напрацьована - Забуранна

На сьогодні вже напрацьована фактично уся законодавча база для створення в Україні багаторівневої пенсійної системи, і найближчим часом вона має надійти на голосування до сесійної зали.

Про це розповіла Голова київського осередку "Слуги народу" Леся Забуранна в інтерв’ю УНІАН.

"На сьогодні вже напрацьована фактично уся законодавча база для створення в Україні багаторівневої пенсійної системи, і найближчим часом вона має надійти на голосування до сесійної зали. На жаль, демографічна ситуація в нашій країні вказує на те, що незабаром кількість працюючих, які сплачують податки, буде меншою, ніж кількість пенсіонерів. Відповідно, цей тягар стане непосильним, і держава не зможе належним чином підтримувати людей пенсійного віку. Тому надання можливостей альтернативного накопичення пенсій є вкрай важливим.

Єдиний суттєвий момент, який буде для мене індикатором на голосуванні в контексті того, чи буду я підтримувати законопроекти чи ні - це створення запобіжників, щоб ті приватні пенсійні фонди, які будуть створені, були абсолютно захищені, і у разі виникнення складнощів у їх роботі не створювали ризиків втрати коштів їх вкладниками", - сказала вона.

За словами Забуранної, серед головних своїх завдань на посаді керівника столичного осередку "Слуги народу" вона визначила: повне переформатування присутність "Слуги народу" у місті Києві з точки зору підвищення ефективності роботи та задоволення актуальних потреб і запитів киян.