RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Перетасовування карт: за яким принципом Банкова змінює міністрів

Керівництво "Слуги народу" спеціально замовчує критерії оцінювання роботи міністрів, щоб мати змогу звільнити їх у будь-який момент.

Про це "Апострофу" говорить економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ.

"Уряд з весни минулого року працює без програми, затвердженої парламентом. Самі "слуги" не приховували, що це було зроблено спеціально, щоб мати можливість будь-якої миті зняти Дениса Шмигаля і весь уряд. У разі затвердження програми, Кабмін має хоча б на рік "імунітет" від звільнення",- сказав експерт .

Таке ставлення демонструє те, наскільки влада недалекоглядна, а також відлякує інвесторів.

"Вже закінчується 2021 рік. Усе це підкреслює, наскільки короткий у влади обрій планування - близько 2-3 місяців. Для розвитку країни це катастрофічна ситуація: ні населення, ні інвестори не розуміють, куди рухається країна", - додав Кущ.

Марину Лазебну, наприклад, планують зняти з посади за скорочення субсидій та проблеми із соцвиплатами. При цьому питань до голови парламентського комітету із соціальної політики Галині Третьякової не виникає.

Не зрозумілі й причини можливої заміни міністра оборони Андрія Тарана. За словами нардепа від СН Галини Янченко, "міністр має бути активнішим", проте конкретніших пояснень немає

Читайте матеріал: Кадровий глухий кут: як Офіс президента шукає "ідеальних" міністрів.