RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Міністр молоді та спорту провів зустріч із представниками організації з оточення Кадирова - розслідування ЗМІ

У той час як на Донбасі українські військові протистоять російським гібридним військам, у Києві Міністерство молоді та спорту "співпрацює з організацією, яку контролює та фінансує голова Чечні Рамзан Кадиров".

Про це свідчать дані, опубліковані пресслужбою відомства, пише "Голос".

Так, повідомляється, що міністр Вадим Гутцайт провів "продуктивну зустріч" із президентом Глобальної асоціації змішаних бойових мистецтв (GAMMA) Олександром Енгельхардом".

При цьому "керівництво GAMMA активно підтримує президента Чечні Рамзана Кадирова та його батька, отримує фінансування, організовує та проводить у Голландії "Дні Кадирова". Нещодавно президент GAMMA Енгельхард привітав Кадирова з переобранням на посаду голови ЧР".

"Також GAMMA бере активну участь у кремлівських пропагандистських заходах. Наприклад, у 2017 році асоціація брала участь в автопробігу "Ралі Світу Монако-Берлін-Санкт-Петербург-Москва" на підтримку країни-агресора", - пише видання.

Журналісти наголошують, що GAMMA представляє той вид спорту, який в Україні не визнано, тож жодних офіційних спортивних змагань вона в Україні проводити не може.

Також видання нагадує, що "раніше у скандал через співпрацю з GAMMA потрапило Міноборони, яке уклало договір із громадською організацією "Українська федерація змішаних бойових мистецтв (представництво GAMMA в Україні)". Після того, як екснардеп Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію про зв'язки GAMMA з Кадировим, Міноборони розірвало договір та розпочало службову перевірку.