RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ще чотири світові лідери зажадали від Путіна припинити війну в Україні

Війна в Україні, розпочата країною-терористом Росією, прикула до себе увагу міжнародної спільноти. Наразі ще чотири світових лідерів пояснили свою позицію щодо агресивних дій РФ.

Про це повідомили у The Guardian.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, принца Абу-Дабі Мохамеда бін Заїда з ОАЕ та прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді висловили свою позицію щодо війни країни-агресора Росії проти України.

Ізраїль

Нафталі Беннетт заявляє, що він несе моральну відповідальність за спроби встановити мир. Ізраїль фактично вирішив залишатися нейтральним, блокуючи постачання зброї Україні.

"Я поїхав у Москву та Берлін, щоб спробувати допомогти налагодити діалог між усіма сторонами, з благословення та заохочення всіх гравців", – сказав він.

Туреччина

Країна не ввела санкції і не закрила повітряний простір Туреччини для Росії, хоча вона однозначно засудила вторгнення, дозволила українській армії купувати безпілотники турецького виробництва та закрила Босфор і Дарданелли відповідно до пакту Монтре 1936 року.

Ердоган говорив з Путіним у неділю, 6 березня, протягом години, закликаючи до припинення вогню або гуманітарних коридорів. У будь-якому випадку, його заклик мало досягнутий.

ОАЕ

"Що стосується української кризи (війни Росії проти України, - ред), нашими пріоритетами є заохочення всіх сторін до дипломатії та переговорів, щоб знайти політичне врегулювання, яке дозволить покласти край цій кризі", - заявив дипломат Анвар Гаргаш.

Таку ж думку просуває і спадковий принц Абу-Дабі Бін Заїд, який каже, що його країна продовжить координацію з зацікавленими сторонами, щоб допомогти знайти стійке політичне вирішення поточної кризи. Тобто він не називає війну країни-терориста Росії проти України - війною.

Індія

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді у понеділок, 7 березня, розмовляв з путлером і закликав російського президента, чи то вже диктатора, вести прямі переговори з Президентом України Володимиром Зеленським. Будучи прихильником багатосторонності, Індія також зіткнулася з деякими звинуваченнями в утриманні від голосування як у Раді безпеки ООН, так і на Генеральній асамблеї 2 березня.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Байден, Макрон, Шольц та Джонсон провели перемовини, на яких вирішили, що країна-терорист Росія заплатить високу ціну за війну в Україні.