RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Через критику в медіа "зернових переговорів" Шмигаль збирається звільнити радника міністра - журналістка

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль шукає винних у публікації статті щодо провалу переговорів з Євросоюзом відносно заборони імпорту продовольства, і"підозрюваним" називають радника міністра агрополітики Михайла Соколова.

Про скандал в уряді написала в Facebook журналістка Тетяна Ніколаєнко.

За її словами, Шмигаль звинувачує її в тому, що вона повідомила пресслужбу про те, що ініціатором статті нібито виступив Соколов.

"В Кабміні вже два дні скандал через статтю про чорне зерно. Денис Шмигаль пред’являє авторство цієї статті раднику міністра АПК Соколову з приміткою, що його здала я. Соколова можуть за це звільнити вже днями", - написала Ніколаєнко.

Із формулюванням про "чорне зерно" на сайті Цензор.Нет було опубліковано матеріал, присвячений висновкам тимчасової слідчої комісії Верховної ради, яка досліджувала контрабандні потоки через зерновий коридор. Утім, в ньому не згадується прізвище прем’єр-міністра. Натомість декілька публікацій було присвячено ходу переговорів з ЄС і сусідніми країнами про заборону імпорту і обмеження транзиту. Зокрема, було піддано критиці невдалу тактику переговорів, яку обрав уряд, а також описано негативні наслідки, які провал переговорів матиме для економіки. Автор матеріалів вважає, що в аграрному фіаско винен особисто Денис Шмигаль, як голова уряду. Про те, що йдеться про один з критичних матеріалів відносно переговорів з Євросоюзом, Тетяна Ніколаєнко уточнила у коментарях до посту: "Людину звільняють, бо він начебто написав погану статтю про Шмигаля. І на нього нібито донесла я".

Журналістка заперечила, що має якесь відношення до історії. "Мене не влаштовує, що хтось розпускає такі плітки про мене і таким чином вирішує свої шкурняки… Я не спілкуюсь з пресслужбою прем’єра від слова взагалі. І про статтю я до сьогодні не знала і навіть її не читала", - написала вона і пообіцяла поцікавитися зерновою тематикою.

Михайло Соколов, про якого йдеться в дописі Ніколаєнко, є радником міністра агрополітики. Він був одним із кандидатів до Верховної ради за списком "Слуги народу", якого виключили з переліку ще до офіційного балотування через ймовірні зв’язки із РФ.

Нагадаємо, 2 травня, Європейська комісія ухвалила виняткові та тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту окремих сільськогосподарських товарів із України. Заборона на імпорт стосується 4 сільськогосподарських продуктів – пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику – походженням з України. Вона спрямована на "усунення логістичних проблем", пов'язаних із цими товарами в Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині. Заходи триватимуть до 5 червня 2023. У цей період згадані товари можуть імпортуватись у всі держави ЄС, окрім згаданих п’яти. Водночас через їхню територію може здійснюватись транзит української продукції.