RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Слуга народу" Куницький порушив терміни та умови виїзду за кордон та місця перебування - журналісти

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Куницький влітку 2023 отримав погодження Верховної Ради на виїзд протягом 5 днів у короткотермінове відрядження, але пробув за кордоном майже три тижні. Як повідомили в апараті парламенту, Куницький був відряджений до Ізраїлю з 3 по 7 липня 2023 "в рамках діяльності депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Ізраїлем", де він є співголовою. Повернувся Куницький в Україну лише 22 липня.

Про це йдеться в розслідувані "Схеми" (Радіо Свобода).

Журналісти з'ясували, що після робочого відрядження і до повернення в Україну Куницький був помічений в аеропорту американського штату Флорида. У цей час в Україні вже діяла заборона для виїзду за кордон для посадовців під час воєнного стану без належних на те підстав.

В апараті парламенту на запит "Схем" повідомили, що Олександр Куницький був у відряджені з 3 по 7 липня до Ізраїлю в рамках діяльності депутатської групи Верховної ради з міжпарламентських зв'язків з Ізраїлем. На сайті ВР інформація про діяльність депутатської групи з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль не оновлювалася з жовтня 2021. Тож окрім звіту Куницького та відповіді на запит інших наслідків від візиту, який здійснювався за кошти бюджету немає.

За даними "Схем", 15 липня Куницький прилетів в аеропорт St. Pete-Clearwater International Airport у штаті Флорида. "Схеми" звернулися по коментар до Куницького, але наразі на дзвінки та повідомлення він не відповів.

Отже, озвучені факти, та небажання Куницького пояснювати зміст і доцільність своїх відряджень, дає підстави вважати, що він скористався своїм статусом народного депутата аби вирішити певні особисті питання.

Куницький має паспорт громадянина Ізраїлю, і вже не вперше використовує свій статус депутата для власної вигоди. Раніше Куницький разом із депутатом Дмитруком, який виступав проти заборони церков московського патріархату, побили військовослужбовця.