RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Скоцик назвав справу Насирова лакмусовим папірцем боротьби з корупцією в Україні

Стан української судової системи такий, що без громадських акцій суди не виконують свої функції. У цій ситуації справа голови ДФС Романа Насірова стане важливим індикатором змін, яких чекає і наш народ, і міжнародні партнери України.

Таку думку висловив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик в інтерв'ю 112.

Політик переконаний, що хід цього судового процесу вкрай важливий для країни і для її міжнародних партнерів, які симпатизують Україні та уважно спостерігають за подіями: "Ми проходимо випробування зрілості суспільства, правоохоронної та судової систем. Бачимо, наскільки слабкі наші суди. Думаю, що без суспільної блокади Солом'янський суд не виніс би рішення про утримання Насірова".

За його словами, зараз НАБУ і САП мають всі можливості показати, що вони не є бутафорськими органами.

«Важливо, як поведуть себе в цьому процесі представники Кабміну, Верховної Ради та президент України. Тому що справа Насірова є похідною від справи Олександра Онищенка. Онищенко - реальна людина, за чиїми показаннями за кордоном стежить міжнародне співтовариство. Одним словом, реальної боротьби з корупцією чекає і українське суспільство, і світ, а справа Насірова — її лакмусовий папірець», - додав Скоцик.

Лідер Аграрної партії підкреслив, що у владі багато людей, зайнятих нагромадженням додаткового капіталу. У них є ілюзія, що за гроші можна купити все. Але ситуація з Солом'янським судом дає надію, що далеко не все в Україні продається, каже політик.

«Більше 80% українців не довіряють судам – їм треба перейти в режим абсолютної чесності. Попереду стоїть завдання виховати суддів нового покоління. Цей процес займе 3-5 років. Остаточно ж люди повірять судам, коли відчують довіру до всіх гілок влади», - вважає Скоцик.

13 березня Апеляційний суд Києва проводить засідання з розгляду апеляції щодо арешту глави ДФС Романа Насірова. У ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав усуненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.