RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Виплати Росії по "боргу Януковича": стало відомо, як влада уникнула відповіді

Міністр фінансів Олександр Данилюк відмовився коментувати виплати України по так званому "боргу Януковича".

Після запиту "Апострофа" інформації у міністра послалися на щільний графік і не змогли дати відповіді про те, що Україна компенсувала довіреній компанії РФ 1,16 млн британських фунтів стерлінгів (більше 40 млн грн).

Раніше інформація про такі виплати з'явилася на сайті російського міністерства фінансів 21 вересня.

"Мінфін Росії інформує, що компанія The Law Debenture Corporation PLC, що представляє в якості довірителя (трасті) інтереси Російської Федерації як єдиного власника облігацій України номіналом 3 млрд дол. США, підтвердила надходження від України платежу в сумі 1,16 млн фунтів стерлінгів", - повідомили в російському Мінфіні.

Як з'ясував "Апостроф", інформація про виплати Росії стала сюрпризом для нардепа від БПП, голови комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної.

"Якби я знала (про виплату судових витрат, – "Апостроф"), я б давно поцікавилася, що це за витрати, з чим вони пов'язані, чому ми про них не говоримо і, зрештою, чи були заплановані ці витрати" , - сказала вона.

Також вперше від "Апострофа" почули про виконання цього рішення члени бюджетного комітету парламенту Богдан Дубневич та Іван Крулько ( "Батьківщина").

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Мільйони для Росії: чому влада не сказала українцям про виплати за "боргу Януковича".