RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Справа про скандальні рюкзаках для МВС: в НАБУ підтвердили затримання екс-заступника Авакова

31 жовтня НАБУ провело ряд обшуків і затримало трьох людей, причетних до справи про закупівлю Нацгвардією рюкзаків в 2015 році.

Про це повідомило НАБУ на своєму офіційному сайті.

"31 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у розтраті понад 14 млн грн затримали трьох осіб: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу", - заявили там.

Судячи з усього, повідомляється про затримання колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботара, сина глави МВС Арсена Авакова Олександра Авакова і ще одного неназваного представника компанії-постачальника рюкзаків.

НАБУ відзначили, що в 2015 році вищевказані особи були причетні до закупівлі рюкзаків за ціною, що значно перевищує середню. До того ж, рюкзак не були поставлені вчасно і не відповідали вимогам МВС України, що призвело до збитків у розмірі 14 мільйонів гривень.

Правопорушення кваліфіковано за ч.5 ст. 191 Кримінально кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"). Затриманим загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Раніше з'явилися свіжі фото з місця обшуків НАБУ у сина Авакова.