RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Гучна справа прикордонника Колмогорова: волонтер вказав на дивні факти в розслідуванні

Екс-учасник АТО Мирослав Гай вважаэ, що слідство діяло дивно, розслідуючи справу старшого солдата Сергія Колмогорова, якого засудили на 13 років за вбивство жінки в зоні АТО, при спробі зупинити підозрілий автомобіль.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

За інформацією жителя Донецька, яких знаходився в машині разом з убитою, він приїхав з нею зайнятися коханням на берег моря. У той же час, за словами Гая, слідство не приділило достатньої уваги його можливим зв'язкам з терористами.

"Саме в цьому випадку, коли люди незрозуміло для чого поїхали на лінію розмежування - нібито займатися любов'ю в місці, поруч з яким йшли бойові дії - у мене виникає велика кількість питань. А у слідства їх не виникло", - заявив він.

Наприклад, за інформацією Гая, не були проведені обшуки і дослідження особи водія.

"Не було проведено обшук в житлі водія. Немає розшифровок його переговорів по телефону - за кілька годин до і після того, що сталося, а також безпосередньо під час подій. Ніхто не поцікавився отриманням характеристики постраждалих - звідки вони приїхали, з якою метою, чи мали вони якісь контакти з ДНР, тим більше, що людина - з Донецька, куди він, до речі, і повернувся, як тільки написав заяву. А зараз, нагадаю, він в Росії знаходиться. Тому питання, чи мали ці люди якісь контакти з тим боком, залишається відкритим", - пояснив він.

Детальніше про справу, в якому головний свідок дає показання з території Росії, читайте в інтерв'ю Мирослава Гая "Апострофу" Військових в Україні судять за звинуваченнями з Донецька.