RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Суд визнав недостовірною інформацію ЦПК про Мартиненка - адвокат

11 грудня Печерський райсуд Києва визнав недостовірною інформацію Центру протидії корупції про екс-депутата Миколу Мартиненка і зобов'язав ЦПК прибрати її з сайту.

Про це повідомила прес-служба Миколи Мартиненка з посиланням на адвоката Анну Палагицьку.

"Центр Шабуніна зловживає коштами західних платників податків, демонструє політичну заангажованість. Представники ЦПК вирішили, що презумпції невинності для них не існує. Вони звикли навішувати ярлики і без суду призначати винними", - вказується в повідомленні прес-служби.

Адвокат зазначила, що "в створеному ЦПК "Реєстрі національних громадських діячів" на базі звинувачень НАБУ розміщений маніпулятивний негатив про Миколу Мартиненка. Без судових рішень сам ЦПК "звинуватив, розслідував і вирок виписав".

"Виправдання ЦПК з цього приводу - це класичний зразок повного нехтування законом. Мовляв,"інформація в досьє підтверджена документами". Ціну цим папірців ми вже бачили - власником офшору на незавіреній ксерокопії можна легко зробити кого завгодно", - сказала адвокат.

"Або аргумент ЦПК - ця інформація "вже публічно відома широкому загалу з численних журналістських розслідувань". За такою логікою хто завгодно може на основі численних публікацій в ЗМІ проголосити представників ЦПК корупціонерами. Але я не дозволю собі на основі цих публікацій говорити про те, що в ЦПК засіли злочинці. Тому що поважаю принцип презумпції невинності", - зазначила адвокат.

Прес-служба Мартиненка не виключила, що напередодні НАБУ тиснуло на суд в інтересах ЦПК.

"Оголошення рішення суду неодноразово переносилося. А напередодні в Печерський суд таємно приїжджав детектив НАБУ Дерновий, який займався" справою Мартиненко ", - вважають у екс-депутата.

"У цій історії є один дуже неприємний аспект. "Реєстр національних громадських діячів" був створений за гроші Єврокомісії. Він був задуманий як повна і об'єктивна база даних про українських політиків, прокурорів, суддів, силовиків і їх родичів. А тепер стає очевидним, що ЦПК зловживає коштами європейських платників податків і використовує цей реєстр як інструмент в політичній боротьбі на користь НАБУ", - йдеться в повідомленні прес-служби