RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про відсторонення судді у справі Януковича

Вища рада правосуддя покарала одного з членів суддівської колегії, що займалась справою екс-президента-втікача Віктора Януковича, Костянтина Васалатія: його тимчасово відсторонено від роботи.

Про це повідомляє "Укрінформ".

13 лютого суддю Оболонського районного суду міста Києва Костянтина Васалатія рада притягнула до дисциплінарної відповідальності та відсторонила від роботи на півроку. Також суддю зобов’язали пройти курси підвищення кваліфікації та скласти іспит.

Загалом, Васалатій фігурує в кількох актах Вищої ради правосуддя — і усі вони стосуються або відкриття проти нього дисциплінарної справи, або про притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Так 22 листопада 2017 року його притягли за те, що він в одному з судових процесів поводив себе зневажливо до учасників процесу. Зокрема, Васалатій проводив засідання російською мовою і дозволяв собі висловлювання, які не личать судді. Суддя досить неввічливо звертався до літньої людини, інваліда зі словами: "Для тех, кто находится на другой планете: вопрос задайте, а не рассказывайте о своей личной жизни".

Претензій до судді достатньо – остання ухвала займає 7 сторінок, 5 з яких – лише перелік порушень Васалатія, які він допустив під час розгляду лише однієї справи. За що йому винесли "дисциплінарне стягнення у вигляді попередження".

Згідно з повідомленням, суддю усунуть, направляють в Школу суддів, а після завершення навчання він буде зобов'язаний пройти кваліфікаційну оцінку. Якщо не пройде, Валасатія можуть і звільнити.

Нагадаємо, суддя Васалатій долучився до процесу над Януковичем 21 квітня 2017 року – відтоді як звільнився суддя Дмитро Камбулов. При тому що сам процес розпочався 4 березня 2017 року, а суддя в процес призначається автоматизованою системою розподілу справ.

Однак, відсторонення судді не пов’язують із судом над Януковичем.

Як повідомляв "Апостроф", у Львівській області на передачі хабара в туалеті спіймали в.о. голови Турківської районної суду.