RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Письменник Ів Гандон і суд: мережі повеселила "фантастична" історія з мером під Києвом

Тетіївський Апеляційний суд Київської області закрив справу проти чоловіка, який звернувся до мера міста Тетіїв Київської області зі словом "гандон", повністю ставши на його сторону.

Про це повідомляє видання "Судовий репортер".

Згідно з матеріалами справи, чоловік зустрівся з мером Русланом Майструком на зборах з питання зариблення річки Роська. В ході зустрічі кілька громадян публічно висловили своє несхвалення діяльністю мера, і майбутній відповідач заявив, вказуючи на мера, що "цей гандон пише і поширює неправду".

Відносно винуватця події був поданий позов і районний суд визнав його винним у дрібному хуліганстві і оштрафував на 51 гривню. Однак сам чоловік вину не визнав і уточнив, що в ході свого звернення до мера мав на увазі французького письменника Іва гандон (Yves Gandon, роки життя - 1899-1975).

Київський апеляційний суд переглянув відео конфлікту і прийшов до висновку, що словом "гандон" в контексті розмови чоловік дійсно міг порівняти мера зі згаданим письменником-фантастом, оскільки порахував, що той поширює фантастичну інформацію. Справа була закрита, з чоловіка зняті всі звинувачення.

Як повідомляв "Апостроф", 9 липня, Дніпровський районний суд Києва звільнив з-під варти екс-главу МОЗ окупованого Російською Федерацією Криму Петра Михальчевський. Його звинувачують у державній зраді.