RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Ну і хто легітимний? Мережу розбурхало дивне рішення суду по голові КСУ

В Адміністративному суді прийняли рішення поновити на посаді звільненого раніше главу Конституційного суду України Станіслава Шевчука, при цьому "старий" глава КСУ залишається на посаді.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook колишній заступник голови Адміністрації президента України Віктора Януковича Андрій Портнов.

Він зазначив, що раніше суд очолював функціонер часів Януковича, який нібито зробив внесок у скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення. При цьому щодо нього також йде корупційне розслідування.

"Адміністративний суд щойно відновив Станіслава Шевчука Главою Конституційного Суду. Рішення суду підлягає негайному виконанню і тепер у нас в країні відразу два голови КС. Зараз КС очолює функціонер, що перейшов в дар від Януковича до Порошенка та організував скасування статті КК про незаконне збагачення і сам проходить у кримінальній справі про збагачення і хабарі за судові рішення навколо одного із заводів в Донецькій області", - заявив Портнов.

У коментарях користувачі пожартували щодо судової колізії і запропонували главам КСУ скласти спільний графік і працювати позмінно.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді Дмитра Кавуна, який довгий час працював в органах прокуратури і був звільнений запроцедурою люстрації відповідно до Закону України "Про очищення влади".