RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Елітний відпочинок за чужий рахунок: суд ухвалив рішення щодо глави НАБУ

Рівненський апеляційний суд визнав винним голову НАБУ Артема Ситника в корупції, через дорогий відпочинок, не відображений в декларації і сплачений іншою особою.

Про це повідомляє "24 канал".

Цей відпочинок Ситника оплачували треті особи. Один зі свідків у справі розповів, що з 2017 по 2019 рік директор НАБУ відпочивав в мисливському угідді "Поліське-Сарни" Рівненської області 5 разів.

Нагадаємо, в травні цього року Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно керівника НАБУ Артема Ситника. Його звинуватили в тому, що він безкоштовно відпочивав в елітних мисливських угіддях господарства "Поліське-Сарни" в Рівненській області, а рахунок за нього оплачував його друг, бізнесмен Микола Надейка. Сарненський районний суд Рівненської області визнав Ситника винним в адміністративному правопорушенні і зобов'язав виплатити 3400 гривень штрафу. 22 листопада засідання Рівненського апеляційного суду, розглянув апеляцію Ситника. Однак він програв і тепер фактично визнаний судом корупціонером.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти вважають, що головним гальмом боротьби з корупцією в Україні став директор НАБУ Артем Ситник, і нове керівництво держави повинно звільнити його з посади.