RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

НБУ і "ПриватБанк" програли у тяганині з заводом Коломойського: подробиці справи

Північний апеляційний господарський суд назвав обгрунтованими претензії підприємства бізнесмена Ігоря Коломойського на 22 млн гривень до банку "Приватбанк" та Національного банку України.

Про це повідомляє видання Finbalance.

Так, суд залишив у чинності рішення Господарського суду Києва від 17 грудня 2019 року, що задовольнив претензії "Нікопольського заводу феросплавів" до "Приватбанку". Загальна сума претензій – 21,85 млн грн. У матеріалах справи вказується, що саме таку суму у рамках мирової угоди завод виплат НБУ в якості часткого погашення заборгованості ПриватБанку. У той же час заборгованність була сформована через рефінансування банку.

"НЗФ передавав у заставу для НБУ рухоме майно (тепловози, напіввагони) вартістю 40 млн грн. Відповідне обтяження було знято після виплати поручителем для кредитора 21,85 млн грн, як це було передбачено мировою угодою. Раніше НБУ заявляв, що ініціатором мирової угоди був НЗФ, і вона передбачала можливість виплати суми зобов'язань упродовж 12 місяців рівними частинами без комісії. Причому 06.09.2019 року завод достроково погасив всю заборгованість", – повідомили у виданні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Верховний суд відхилив касаційну скаргу Національного банку і не дозволив стягнути заставне майно компанії, що пов'язана з екс-власником "ПриватБанку" Ігорем Коломойським.