RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Рада прийняла важливе рішення щодо роботи судів під час карантину

На позачерговому засіданні Верховної Ради України у понеділок, 13 квітня, народні депутати проголосували за законопроект, який дозволяє судам проводити засідання в режимі відеоконференції.

Відповідний законопроект підтримали 310 депутатів.

Документом передбачено встановити на період карантину особливості судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальних розглядах і розгляду окремих питань під час судового провадження.

Зокрема, судове засідання на досудовій та судовій стадії кримінального провадження за рішенням суду може проходити в режимі відеоконференції (крім розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою).

Також суд може прийняти рішення про обмеження доступу осіб, які не є учасниками процесу, на засідання під час карантину.

Відповідні зміни до Кримінально-процесуального кодексу будуть діяти тільки на період карантину, встановленого Кабінетом міністрів.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в зв'язку з карантином через спалах коронавірусу в Україні на період його дії тимчасово скасовані штрафи за прострочену оплату комунальних послуг.