RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Злісний боржник: суд підтвердив невиплату екс-міністром Уманським кредиту на сотню тисяч доларів

Колишній міністр фінансів Ігор Уманський не виплачує власноруч взятий кредит на суму в 120 тисяч доларів і прострочує платежі, як за основною сумою кредиту, так і за відсотками.

Про це стало відомо з реєстру судових рішень, пише ZIK.

Так, 16 січня Дніпровський райсуд в Києві задовольнив позов "УкрСиббанку" до Ігоря Уманського про стягнення загальної заборгованості в сумі 67 925 доларів, а також пені в розмірі понад 91 тисячу гривень.

Сам кредит ексміністр взяв ще в листопаді 2007 року, згідно з його декларацією про доходи.

На даний момент Уманський ще боргує банку трохи менше 60 тисяч доларів.

При цьому до цього він декларував колекцію картин та ювелірних виробів вартістю близько 30 млн доларів, машину вартістю в 35 тисяч доларів і 25 тисяч доларів і 12 тисяч євро готівки.

Ігор Уманський працював в трьох складах уряду, а також був радником президента Порошенко.

Слід зазначити, що він перебував на посаді міністра фінансів з 4 березня по 30 березня 2020 року і це найкоротший перебування на цій посаді за часів незалежної України.

Голова комітету ВР з питань фінансів і податкової політики Данило Гетманцев визнав, що призначення Уманського було "кадровою помилкою", а сам він є "слабким менеджером, який побоявся працювати в кризових умовах".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Ігор Уманський, будучи членом наглядової ради Gase Energy LTD (USA), причетний до фіктивного підприємництва та маніпуляцій на ринку цінних паперів, що опинилося в полі зору американських правоохоронців.