RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

КСУ поскаржився президенту на тиск і викликав гнів у мережі

Конституційний суд України після оприлюдненого рішення, яким визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, звернувся до президента України, прем'єр-міністра та голови Верховної Ради з приводу тиску на суддів з боку антикорупційних органів і політиків.

Відповідну заяву КСУ було оприлюднено на офіційному сайті суду в середу, 28 жовтня.

Судді КСУ поскаржилися президенту України Володимиру Зеленському, голові Верховної Ради Дмитру Разумкова і прем'єр-міністру Денису Шмигаль на тиск з боку органів державної влади та окремих політиків, нагадавши, що відповідно до частини 2 статті 149 Конституції України, статті 24 закону "Про Конституційний Суд України" вплив на суддю КСУ будь-яким способом забороняється.

"Конституційний Суд України протягом кількох місяців перебуває під постійним тиском органів державної влади, зокрема Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного антикорупційного бюро України та деяких політиків. Незаконний вплив виявляється як на окремих суддів Конституційного Суду України так і суд в цілому з метою зупинки його роботи, підриву авторитету і втрати суспільної довіри", - заявили в КСУ.

При цьому в КСУ підкреслили, що, незважаючи на звинувачення в упередженості і заангажованості, поширення компрометуючої інформації та загрози, суд буде працювати незалежно і в інтересах українського народу.

Публікація цієї заяви на Fаcebook-сторінці КСУ викликала обурення користувачів соцмережі. У своїх коментарях суддів звинувачують в лицемірстві і захисты корупціонерів.

"Діє виключно в інтересах Українського народу... Про який народ ви говорите? Про олігархів і чинуш-корупціонерів?" - запитують в коментарях.

Про те, як рік тому приймали резонансний закон, читайте в матеріалі "Апострофа": Кримінальне чтиво: як Рада приймала закон про незаконне збагачення.