RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Суд виніс вирок одному з активістів створення ЛНР

У вівторок, 23 лютого, Біловодський районний суд Луганської області виніс вирок одному з активістів створення ЛНР - громадянина України, причетного до організації та проведення нелегітимного "референдуму", засудили до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

У березні 2020 року прикордонники Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса спільно з правоохоронними органами викрили місцевого жителя, який у 2014 році виконував функції голови виборчої комісії на незаконному "референдумі" в населеному пункті Передільське, що на Луганщині.

Суд, розглянувши кримінальне провадження щодо даного громадянина, знайшов підтвердження наданим правоохоронцями доказам і визнав чоловіка винними у скоєнні злочину. Луганчанину призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

Як повідомляв "Апостроф", колишньому заступнику "міністра" інформації "ДНР" Володимиру Пряхін, який проживав в Києві, слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в створенні терористичної організації і посяганні на державну цілісність.