RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Скільки українців залишиться до 2050 року: демографи дали невтішний прогноз

В Інституті демографії та соціальних досліджень НАН України заявили, що тенденція щодо зменшення чисельності населення країни збережеться протягом десятиліть.

Про це повідомляє "РБК-Styler".

Так, за словами провідного наукового співробітника Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Лідії Ткаченко, до 2050 року при "низькому сценарії" українців може залишитися всього 30 млн.

"Населення України все одно буде скорочуватися. І запобігти цьому за великим рахунком не можна. Механізм депопуляції запущений на довгий час. Покоління молодих матерів вже настільки мале, що нас, можливо, вже ніколи не буде 50 млн", - зазначила вона.

При цьому Ткаченко уточнила, що до 2050 року, за прогнозами ООН, українців залишиться 35 млн, і це дані з урахуванням населення Криму і Донбасу.

Разом з тим, вона додала, що при "високому сценарії" (якщо народжуваність в Україні становитиме дві дитини на одну жінку) до 2050 року чисельність населення може досягти 39 млн.

Як повідомляв "Апостроф", понад мільйон трудових мігрантів з України зупинили "старіння" Польщі і допомогли утримати її економічне зростання.