RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Легендарний комбат з АТО назвав терміни і умови закінчення війни з Росією

Війна з Росією закінчиться не раніше, ніж Україна поверне собі окуповані території.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів командир 46 окремого батальйону спецпризначення Збройних сил України "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко.

"Я часто задаю таке питання. І найчастіше чую у відповідь: війна закінчиться, коли на Донбасі перестануть стріляти один в одного. Але ні, це не кінець війни. Війна закінчиться, коли ми відновимо нашу територіальну цілісність, повернемо собі свою землю. З цього приводу є багато складних питань. Перше - чи готові ми військовим шляхом повернути свою територію? Особисто я - готовий. Батальйон "Донбас-Україна" - готовий ", - зазначив Власенко.

Однак на його думку, у більшості суспільства на даний момент інша думка.

"Коли війна закінчиться, питаєте? Ми ворога зупинили. А війна закінчиться, коли країні-агресору, яка почала цю війну, стане невигідно з нами воювати. Свою територію ми повернемо тоді, коли для Росії ця територія стане тягарем, коли вона перестане становити, як вони часто говорять, національний інтерес Російської Федерації ", - вважає Власенко.

Комбат впевнений, що реальне закінчення війни відбудеться не раніше 2042 року.

"А коли ми повернемо свої землі? Донбас, думаю, років через десять. Крим - через чверть століття. Я не циганка, щоб гадати. Це такі в мене думки. Втім, я дуже рідко помиляюся", - резюмував ветеран АТО.

Детальніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": Депутат Ради закликає військових кидати фронт і зі зброєю йти на Київ - комбат з АТО.