RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Стало відомо про неоднозначні кадрові рішення нового чернігівського губернатора

28 листопада президент Петро Порошенко нового губернатора Чернігівської області, ним став глава Менської райради Олександр Мисник, і до президентського призначенця відразу з'явилося досить багато питань.

Про це йдеться в статті "Апострофа": "Регіоналів" у заступники: про дивацтва перших кадрових рішень чернігівського губернатора.

Як зазначається в матеріалі, колишнього податківця Мисника вважають несамостійною фігурою і називають креатурою нардепа Валерія Давиденка - колишнього першого заступника міністра в уряді Азарова Миколи Присяжнюка.

"Згідно з інформацією, яку озвучив міністр Арсен Аваков, під час обшуку у екс-міністра Миколи Присяжнюка було вилучено $ 300 тис і кілька дорогих годин. Сам екс-міністр покинув країну і уникнув покарання", - йдеться в статті.

Перед новим губернатором поставили кілька ключових завдань, і одне з них - робота проти Олега Ляшка та Юлії Тимошенко в області.

"У першу чергу, можна припустити, що головним завданням Мисник буде робота проти Юлії Тимошенко та Олега Ляшка, у яких завжди дуже сильні позиції в Чернігівській області ", - додають журналісти.

Новопризначений глава області вже встиг відзначитися дещо дивними кадровими рішеннями, наприклад, взяв собі в радники двох відомих в областы колишніх "регіоналів" Володимира Ткача і Олександра Соколова.

"Олександр Соколов - колишній мер Чернігова і член Партії регіонів з 2011 року, Партія регіонів підтримувала його на виборах 2006 року, а в 2010 році він балотувався від неї на посаду міського голови. Вже після Революції гідності, в 2014 році, Соколов потрапив в скандал , коли вирішив відправити привітання меру російського Пскова, того самого, який постачав бойовикам своїх десантників. Ще гірше у Соколова з результатами роботи на посаді мера. 13 років його правління чернігівці асоціюють з постійними корупційними скандалами. Соколов програв вибори 2015 році і став депутатом міськради від фракції "Наш край", - відзначає автор матеріалу.

Не дуже далеко пішов від Соколова і інший колишній "регіонал" - Володимир Ткач, якого Мисник разом з екс-мером Чернігова збирається призначити своїми заступниками, чим, скоріше за все, незадоволені в АП.

"Ткач був депутатом від ПР в Одеській міськраді, працював на посаді заступника голови Київської райради Одеси. У 2010 вся місцева преса написала, що Ткач був затриманий на хабарі в $ 5 тис "за надання приватному підприємцю двох об'єктів роздрібної торгівлі на одному з одеських пляжів і видачу відповідних дозвільних документів на їх використання". Однак в суді справа розвалилася, і в тюрму Ткач так і не сів. у Чернігові проти нього активно виступав місцевий бізнес, якому він" викручував руки ", відключаючи цілі підприємства та приватні будинки бізнесменів ", - пишуть журналісти, підсумовуючи, що" Реакції з Адміністрації президента і Кабінету міністрів на те, що відбувається в Чернігові поки немає, але не складно здогадатися, що там не в захваті від перших кроків новопризначеного ними глави ОДА ".