RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

СБУ викрила людину мера Дрогобича Тараса Кучми на мільйонних махінаціях

Управління СБУ у Львівській області зафіксувало дії керівника КП "Комбінат міського господарства" Дрогобича Сергія Жирного, які привели до погіршення екологічної ситуації в регіоні. Мер Дрогобича Тарас Кучма ніяк не коментував ситуацію.викрило махінації керівника КП "Комбінат міського господарства" Дрогобича Сергія Жирного, які привели до погіршення екологічної ситуації в регіоні. Мер Дрогобича Тарас Кучма ніяк не коментував ситуацію.

За даними Facebook-сторінки УСБУ у Львівській області, у Дрогобичі Служба безпеки України "викрила керівництво комунального підприємства, яке організувало механізм розтрати бюджетних коштів, виділених на утилізацію відходів, чим спричинило екологічну небезпеку в регіоні": "Оперативники спецслужби встановили, що директор одного з комунальних підприємств Дрогобицької міськради привласнив понад мільйон гривень бюджетних коштів під час вивезення та утилізації твердих побутових відходів. Посадовець дав вказівку складувати відходи на території облаштованій нібито під сортувальну лінію, якої фактично немає".

Тарас Кучма та Сергій Жирний - оборудки на смітті

Нагадаємо, в 2019 році Сергій Жирний приймав участь у виборах у Верховну Раду по 121 округу, де набрав менше двох відсотків голосів.

Як повідомляє Дрогобич інфо, Сергій Жирний призначений "діючим міським головою Кучмою і є членом його команди". Крім цього, за інформацією Інтернет-порталу, "в червні 2019 року, завершилися… торги, які визначили переможця у тендері "Заміна світильників вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій в м. Дрогобичі Львівської області (реконструкція)". Переможцем став КП Комбінат міського господарства, яке, як зазначалось, очолює Сергій Жирний… дані роботи можуть бути передані в підряд чи субпідряд одній із дотичних до пана Жирного фірм.

Наразі СБУ провело обшуки у службових і нежитлових приміщеннях комунального підприємства, де виявили та вилучили фінансову та бухгалтерську документацію, яка доводить проведення оборудки. У межах розслідування кримінального провадження, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, вирішується питання щодо оголошення про підозру у вчиненні злочинів.

Невдовзі після заяви СБУ в соцмережах з’явилася інформація про те, що автомобіль Сергія Жирного і самого очільника комунального підприємства "Комбінат міського господарства" вранці бачили на пункті митного контролю "Рава-Руська". Користувачі мережі не виключають, що чоловік мав на думці уникнути слідства в Польщі.

Мер Дрогобича Тарас Кучма та інші офіційні особи міста ніяк не прокоментували ситуацію щодо махінацій Жирного та подальшої долі сортувальної лінію, яку мало побудувати його КП. Також, досі не відомо, наскільки серйозної загрози завдано навколишньому середовищу через дії голови КП.