RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Голова Луганської ОДА Гайдай виділив на власний піар мільйони з бюджету - розслідування ЗМІ

У 2020 році Луганська обласна державна адміністрація під керівництвом Сергія Гайдая збільшила витрати на PR, і не скорочувала їх навіть при введенні карантину. Все також клеяться постери на бігборди, крутяться ролики на LED-екранах, купується ефірний час на телебаченні. Причому єдиним сюжетом цієї реклами є сам керівник ОДА, а не результати соціально-економічного розвитку області, де спостерігаються проблеми.

Про це пише місцеве видання "Час пік".

У березні 2020 року Департамент масових комунікацій ЛОДА уклав договір на висвітлення в пресі процесів реформи у всіх сферах соціально-економічного життя, реалізації Програми економічного і соціального розвитку в Луганській області на суму 2,48 млн грн. Як пишуть журналісти, "головний сюжет цих публікацій - Сергій Гайдай". У 2019 на пресу було витрачено всього 194 400 грн, що майже в 13 разів менше, ніж в поточному.

Як говориться в матеріалі, Сергія Гайдая часто показують по телебаченню. 27 березня 2020 року той же Департамент підписав з місцевим телеканалом "Телерадіокампанія СТВ" на виготовлення і розміщення 31 штуки 30-хвилинних інформаційних передач з триразовим повтором. За ці послуги ЛОДА має заплатити 2,2 млн грн. Для порівняння в 2019 році на послуги телебачення було витрачено 890 тисяч грн.

Складовою успішності глави ЛОДА стала і зовнішня реклама - "фотографія Гайдая не сходить з бігбордів і LED екранів".

На друк постерів, їх розміщення та оренду бігбордів в поточному році виділено 172 тисячі грн. Єдиним компаньйоном тут стало сєверодонецьке рекламне агентство ТОВ "Інтерпульс". У порівнянні з минулим роком витрати на зовнішню рекламу зросли майже на 35 тисяч грн. Крім рекламних бордів, використовуються вуличні рідкокристалічні телевізори. Для цих цілей профільний Департамент на поточний рік орендує за 135 000 грн екран, що висить на будівлі ОДА, і виділяє гроші на виготовлення роликів. У 2019 гроші на оренду цього рекламного носія ЛОДА не виділяла.

Загальна сума,виділена на "висвітлення діяльності" головою Луганської ОДА, склала 5 млн грн, "які можна було витратити не на збільшення впізнаваності Сергія Гайдая, а направити в тому числі на додаткову оплату праці медиків в період пандемії, а не відправляти їх в безкоштовні відпустки", пишуть журналісти.